WONEN IN VERBINDING MET DE NATUUR EN JE BUUR
Op het bruisende en vruchtbare terrein van De Tippe in Zwolle, ontwikkelen wij een visionair woonproject met duurzaamheid als basis. Het project omvat 4 vrijstaande schuurvilla’s aan het water en 4 vrijstaand geschakelde schuurwoningen met een gemeenschappelijke tuin en .
Onze ambities zijn groot als het gaat om het opbouwen van een hechte buurschap waarin de bewoners oog hebben voor elkaar en samen zorg dragen voor het groen. De duurzame woningen worden samen met de toekomstige bewoners ontworpen en zijn gericht op circulair bouwen, natuurinclusiviteit, energiezuinigheid en onderscheidende architectuur.
WONINGTYPE RIETKRAAG. VRIJSTAANDE SCHUURVILLA'S IN VERBINDING MET HET WATER
De vier houten ‘Rietkraag’ woningen van Erf D vormen onderdeel van ‘Buitengewoon Zwolle’ en liggen aan de zuidelijke watergang van het gebied. Circulair bouwen en energieneutraliteit vormen de kern van dit unieke bouwproject.
Creëer je ideale woning aan het water en ervaar de sereniteit van het kabbelende water, zonder je zorgen te maken over je ecologische voetafdruk. De perfecte locatie om de openslaande deuren op een zonnige dag open te gooien en te genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft.
SAMEN JE DROOMWONING ONTWERPEN
Co-creatie is een mooi woord, maar wat betekent co-creatie precies voor dit project? Bij dit woonproject worden de bewoners actief betrokken bij het ontwerpproces. De basisplattegronden dienen als startpunt, waarbij de bewoners met de architect (KHV-Architecten) een gezamenlijk ontwerptraject ingaan.
Dit traject combineert collectieve en individuele aspecten. Er wordt onder andere gekeken naar de gemeenschappelijke ruimtes, het groen en de duurzaamheid (zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke energieopslag), maar ook naar de unieke wensen van elke bewoner voor de woning. Zo ontstaat er een passend ontwerp voor iedereen.
GEMEENSCHAPPELIJKE DUURZAME IMPACT ALS MOTOR VAN HET PROJECT
De impact die het project maakt, reikt verder dan de grenzen van de kavel
Dit unieke woonproject gaat verder dan de individuele woonruimten; het draagt namelijk ook bij aan samen leven en verbinding creëren met de buurschap. Door samen zorg en verantwoordelijkheid te dragen voor inspirerende groene gemeenschappelijke ruimtes zoals een pluktuin, moestuin en kassen ontstaat er een unieke sociale cohesie.
Er wordt gestreefd om, samen met toekomstige bewoners, voorop te lopen op het gebied van natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit, circulariteit en energiezuinig bouwen. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met energie, water en afval, en dat er een minimale ecologische voetafdruk wordt nagestreefd. Op deze manier wordt er gezamenlijk gewerkt aan een leefbare en duurzame gemeenschap.
ERVAAR, PLUK EN PROEF IN DE GEMEENSCHAPPELIJKE TUIN
De vier schuurwoningen ‘Bloesem’ van Erf B vormen onderdeel van ‘Buitengewoon Zwolle’, liggend op een bijzonder scharnierpunt aan de rand van het poldergrid.
De gemeenschappelijke tuin in het middelpunt van het erf vormt een belangrijke ontmoetingsplaats. Kinderen kunnen zorgeloos spelen in het groen en de natuurlijke wereld ontdekken, terwijl ouders op hun gemak groenten verbouwen in de moestuin. Stap direct vanuit je eigen tuin, de gemeenschappelijk tuin in en maak een praatje met je buur.
DUURZAAMHEID
Meer dan zonnepanelen en een warmtepomp. Duurzaamheid, het fundament van dit woonproject, is een term die tegenwoordig overal opduikt. Het is daarom belangrijk om uit te leggen wat duurzaamheid precies inhoudt binnen de context van dit project, zodat de toekomstige bewoners begrijpen waar ze aan deelnemen.
Voor ons gaat het begrip van duurzaamheid veel verder dan het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp. Een écht duurzaam bouwproject omvat meerdere facetten, van circulair en energieneutraal bouwen tot het bevorderen van onderlinge verbondenheid en het omarmen van natuurinclusiviteit.
CIRCULAIR EN ENERGIENEUTRAAL BOUWEN IN CO-CREATIE
Dit bouwproject zet zich in om circulair en energieneutraal te bouwen, met een focus op het gebruik van natuurlijke, hergebruikte en hernieuwbare materialen. Door samen te werken met de toekomstige bewoners in een co-creatietraject, ontstaat er een synergie tussen duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit. Bewoners kunnen bijvoorbeeld samen beslissen over investeringen zoals een gemeenschappelijke energieopslag.
ENERGIE, WATER EN AFVAL
Bij het verbruik van energie, water en afval streven we ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke bronnen en duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen en hergebruiken van regenwater, het installeren van zonnepanelen en het stimuleren van afvalreductie en scheiding.
NATUURINCLUSIEF BOUWEN EN LEVEN
Dit project omarmt natuurinclusief bouwen en leven. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de behoeften van flora en fauna door in samenspraak met een ecoloog nestkastjes voor vogels en vleermuizen, insectenhotels, groene daken en wateropvang te integreren in het ontwerp. Verder is er aandacht voor inheems plantensoorten om het gemeenschappelijk groen aan te laten sluiten bij de omliggende natuur.
Neem deel aan deze unieke kans voor duurzaam leven!
ARCHITECTUUR VAN KHV ARCHITECTEN
KHV Architecten staat onder andere bekend om haar unieke, landelijke ontwerpen van schuurwoningen. De schuurwoning in Dalfsen was een ware internationale hit op Pinterest. In deze ontwerpen vormen architectuur en landelijk wonen een harmonieus geheel.
Hun ontwerpen zijn ingetogen en zorgen ervoor dat de woningen ondergeschikt zijn aan de natuurlijke omgeving, waardoor een symbiose tussen architectuur en natuur wordt gecreëerd.
KHV Architecten heeft bijzondere aandacht voor synergie tussen de woningen en hun omgeving. Dit is te zien in hoe de vrijstaand geschakelde schuurwoningen zich richten op de gezamenlijke tuin en in hoe de vrijstaande schuurvilla’s de verbinding aangaan met het water.
Als voorvechter in het veld van duurzame en natuurinclusieve architectuur, streeft KHV Architecten ernaar om de verbinding tussen mens en natuur te versterken en tegelijkertijd innovatieve en esthetisch aantrekkelijke woonoplossingen te bieden.
LANDSCHAPSARCHITECTUUR VAN ANNO2000
Dit unieke project benadrukt de sterke connectie tussen architectuur en landschap, waarbij de natuurlijke omgeving en het ontwerp van de woningen naadloos in elkaar overlopen. In dit project speelt de landschapsarchitect daarom een cruciale rol.
ANNO2000 werkt ecologisch waarbij een gezonde bodem de basis is. Gebruik van regenwater is een belangrijk uitgangspunt. Onze overtuiging is dat natuurlijk groen bijdraagt aan de goede leefomgevingskwaliteit. Concreet zijn deze kwaliteiten: verkoeling in hete zomers, genieten van gevarieerd kleurrijk en eetbaar groen. Iedere dag vogels horen zingen zorgt voor een prettige sfeer.
Onze ontwerpen zijn pragmatisch zodat de tuin past bij uw levenswijze. We maken gebruik van heldere vormen in de tuin. Soms zijn deze recht en soms gebogen, aansluitend bij uw wensen en passend bij de plek. Het toepassen van bestratingsmateriaal wordt tot een minimum beperkt, maar we houden rekening in het ontwerp hoeveel tijd en energie u heeft voor het onderhoud.
We zien er naar uit om samen met u de groene woonomgeving vorm te geven!
GEBOUWD DOOR EVERTSEN BOUW MET WONINGBORG CERTIFICAAT
Evertsen Bouw, het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het project Buitengewoon Zwolle, sluit naadloos aan bij de waarden van duurzaamheid. Door hun jarenlange ervaring en expertise in milieuvriendelijk en verantwoord bouwen, is Evertsen Bouw een ideale partner om de visie van het project tot leven te brengen.
De woningen van Buitengewoon Zwolle worden gebouwd met het Woningborg Certificaat. Zo ben je er altijd zeker van dat je woning wordt afgemaakt en voldoet aan de technische kwaliteitseisen van deze tijd.
INSCHRIJVEN
Bij het toekennen van de woningen wordt er niet alleen rekening gehouden met de inschrijvingen, maar ook met de motivatie van de toekomstige bewoners. Er wordt gezocht naar bewoners die zich aangesproken voelen door de concepten van duurzaamheid, energieneutraliteit, circulariteit en natuurinclusiviteit.
Ben je enthousiast over het idee van een duurzame leefomgeving? We nodigen je van harte uit om je in te schrijven.
TOEWIJZING
Bij de toewijzing van woningen in Buitengewoon Zwolle wordt er rekening gehouden met verschillende aspecten. In de eerste plaats wordt er geprobeerd zoveel mogelijk eerste voorkeuren van woningtypes toe te kennen aan de hand van het moment van inschrijving. Denk daarom goed na over welke woning jouw voorkeur heeft en geef dit door bij je inschrijving.
In tegenstelling tot veel andere projecten speelt bij Buitengewoon Zwolle jouw mening ook een belangrijke rol. Aangezien dit een uniek project is, wordt er bij de toewijzing naast de financiële situatie ook gekeken of nieuwe bewoners aansluiten bij de doelstellingen en intenties van het project.
Belangstelling? Neem contact op met:
KHV Architecten
Contactpersoon: Harm Korfker
Telefoonnummer: 0527-699 999
Of kijk op de projectsite buitengewoon-zwolle.nl
Wil je een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw huidige woning? E-mail dan naar Woonexcellent!
---OUD
Op het bruisende en vruchtbare terrein van De Tippe in Zwolle, wordt de invulling van veld B en D ontwikkeld, deel van het visionaire woonproject ‘Buitengewoon Zwolle’ met duurzaamheid als fundament.
Het project omvat 4 twee-onder-een-kap schuurwoningen met een gemeenschappelijke tuin en 4 vrijstaande houten woningen aan het water. Samen met de toekomstige bewoners worden er op maat gemaakte droomwoningen ontwikkeld, in teken van circulair bouwen, natuurinclusiviteit, energiezuinigheid, klimaatadaptiviteit en onderscheidende architectuur.
De vier houten ‘Rietkraag’ vrijstaande woningen van Erf D vormen onderdeel van ‘Buitengewoon Zwolle’ en liggen aan de zuidelijke watergang van het gebied. Circulair bouwen en energieneutraliteit vormen de kern van dit unieke bouwproject.
Creëer je ideale woning aan het water en ervaar de sereniteit van het kabbelende water, zonder je zorgen te maken over je ecologische voetafdruk. De perfecte locatie om de openslaande deuren op een zonnige dag open te gooien en te genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft.
CO-CREATIE VOOR EEN DUURZAME LEEFOMGEVING: DE BEWONER ALS ONTWERPER
Co-creatie speelt een belangrijke rol in dit woonproject, met zowel collectieve als individuele dimensies. Het schetsontwerp is het startpunt, waarna toekomstige bewoners samen met de architect werken aan het ontwerp.
Collectief wordt er gefocust op duurzame ambities en groene elementen, inclusief het bezoeken van voorbeeldprojecten. Individueel krijgen bewoners de vrijheid om hun woning vorm te geven, zowel van binnen als van buiten.
Deze aanpak zorgt voor een harmonieuze woonomgeving die duurzaamheid, buurschap en persoonlijke expressie combineert.
Bij het toekennen van de woningen wordt er niet alleen rekening gehouden met de inschrijvingen, maar ook met de motivatie van de toekomstige bewoners. Er wordt gezocht naar bewoners die zich aangesproken voelen door de concepten van duurzaamheid, energieneutraliteit, circulariteit en natuurinclusiviteit.
Ben je enthousiast over het idee van een duurzame leefomgeving? We nodigen je van harte uit om je in te schrijven en je motivatie te delen. Laat ons weten waarom jij de perfecte kandidaat bent voor dit unieke woonproject.
Belangstelling? Neem contact op met:
KHV Architecten
Contactpersoon: Harm Korfker
Telefoonnummer: 0527-699 999
Of kijk op de projectsite buitengewoon-zwolle.nl
Wil je een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw huidige woning? E-mail dan naar Woonexcellent!